Airco voor elke ruimte

Airco voor elke ruimte

Met een goede airco kun jij jouw ruimte(s) goed koel houden tijdens de warme zomermaanden. Zeker nu het steeds warmer wordt is een airco geen overbodige luxe. Daarnaast is het zo dat al onze energiezuinige airco’s ook kunnen verwarmen. Een investering in een airco is dus niet alleen voor de warme dagen.

Het is belangrijk dat je de juiste airco kiest voor jouw ruimte en die aansluit op jouw wensen. Daarom vertellen wij je hier alles over de verschillende type airco’s.

Welke verschillende soorten airco’s zijn er?

Voor iedere ruimte is een andere airco het beste geschikt. Bij hcgairco.nl verkopen wij alleen single split airco’s en multi split airco’s. Op basis van de capaciteit van single split airco's en multi split airco's zijn wij in staat de exacte berekening te maken zodat je gegarandeerd bent van een aangename temperatuur en de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien krijg je altijd minimaal 5 jaar fabrieksgarantie wanneer er aantoonbaar jaarlijks onderhoud uitgevoerd is. Uiteraard kan hcgairco.nl dit onderhoud voor je verzorgen!

Single split airco’s en multi split airco’s

Het verschil tussen een single- en een multi split airco kun je al herleiden uit de naam. Een single split airco heeft maar één splitsing vanaf de buitenunit naar één binnenunit. Dit type installeren we dus altijd maar voor één ruimte. Een multi split airco heeft vanaf de buitenunit splitsingen naar meerdere binnenunits. Je kunt een multi split unit dus vaak installeren in twee, drie of zelfs vier ruimtes.

Bij zowel single- als multi split airco’s wordt gebruik gemaakt van één buitenunit en per ruimte één binnenunit. De compressor en de condensor, de componenten die voor het meeste lawaai zorgen bij een airco, bevinden zich bij een split airco in de buitenunit van de installatie. Hierdoor heb je binnen amper last van het geluid van de airco. Hcgairco.nl stemt de binnenunits af op jouw slaapkamer of kantoor voordat ze worden geïnstalleerd door vooraf goed de capaciteit bepalen. Zo ben jij gegarandeerd van perfecte koeling of verwarming!

Welke airco is geschikt voor mijn ruimte?

Iedere ruimte heeft een andere behoefte en daardoor is niet zomaar ieder systeem geschikt. De keuze voor het juiste systeem hangt af van de inhoud van de ruimte, de isolatie en natuurlijk jouw wensen. Om de juiste airco te kiezen hebben wij voor jou een handige rekentool gemaakt. Wil jij weten welke airco het meest geschikt is voor jouw ruimte(s)? Klik dan hier voor onze rekentool.

Stel zelf je eigen airco samen

1
2
3

Gebruik onze rekentool om in drie stappen het beste systeem te kiezen voor jouw ruimte(s) en plan direct een installatie in.

Contact

Wil jij weten welk systeem het beste geschikt is voor jouw ruimte(s) of wil je persoonlijk advies? Gebruik dan onze rekentool of neem contact op met hcgairco.nl